Nationaal schoolhockeytoernooi

Afgelopen vrijdag 7 april speelden het jongens team van het Haganum op HDS de jaarlijkse Nationale schoolhockeytoernooi. Het was prachtig weer die dag! We begonnen tegen het Stint Maartenscollege die veel te sterk voor ons waren (0-3 verloren). De volgende wedstrijd werd er al beter gespeeld tegen het Dalton Voorburg met veel goede combinaties en onze eerste strafcorner. Helaas was ook deze wedstrijd er een waarin de tegenstander te sterk was (4-1 verloren). Daarna ging het een heel stuk beter. De derde wedstrijd tegen het Hofstad Lyceum was heel spannend. We hadden 70% balbezit, kwamen 2-0 achter te staan door slordigheid maar maakten nog wel een eindsprint naar de 2-2. Niet verloren, dat klonk al als een hele prestatie! De derde wedstrijd was tegen het Stanislas en die wonnen we met 7-0! Daarna speelden we onze vierde wedstrijd tegen het Maerlant die we met 3-1 wonnen. Na de reguliere wedstrijden kwamen we uit op een gedeelde derde plek met het Hofstad (van de 6 uit de poule) die we uiteindelijk kregen op
doelsaldo (Haganum +3 en Hofstad -9). Dat betekende dat we voor de derde plek mochten strijden tegen de derde plek van de andere poule. Dat was het Maerlant die veel te sterk was en we van hen verloren met 4-1. Het was een geweldig toernooi, het team had een goede mentaliteit, speelde goed samen, heel sportief en voor het Haganum is deze eindpositie een hele prestatie als je tegen scholen moet spelen waar bijna complete hockeyteams in zitten!