Gouden medaille bij Benelux Wiskunde Olympiade voor Thomas Chen

Thomas Chen heeft bij de Benelux Wiskunde Olympiade, die dit weekend plaatsvond in Namen in België, een gouden medaille in de wacht gesleept. Een knappe prestatie waarmee wij hem van harte feliciteren!

De Benelux Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren uit België, Luxemburg en Nederland. Elk team bestaat uit tien leerlingen. Het Nederlandse team is via vier voorrondes geselecteerd uit ruim 10.000 deelnemers. De wedstrijd bestaat uit vier uitdagende wiskundeopgaven waar de deelnemers vierenhalf uur de tijd voor hebben. De beste helft van de deelnemers krijgt een medaille (brons, zilver of goud).

Klik hier voor alle informatie over de wiskunde Olympiade
Klik hier voor het artikel in het Algemeen Dagblad

 

Wethouder onderwijs Saskia Bruines verraste maandag 15 mei Thomas en zijn klas met een smakelijke taart en felicitaties.