Eva Spek gekozen tot Jonge Denker des Vaderlands

Eva Spek (klas VI) is maandagavond gekozen tot Jonge Denker des Vaderlands.

De Jonge Denkers is een initiatief van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs, uitgeverij Lemniscaat, dagblad Trouw en Stichting Maand van de Filosofie. Voor uitgebreide informatie zie www.dejongedenkers.org/

Eva werd geselecteerd op basis van een boeiende, prikkelende filosofische column die zij schreef, waarna zij een spannende strijd aanging met leerlingen van andere scholen. Na een presentatie van haar column en een ronde van socratische gesprekken, koos de jury Eva als een van de Jonge Denkers die ons land komend jaar mogen vertegenwoordigen. Eva gaat meeschrijven aan een essaybundel en aan artikelen in het dagblad Trouw, er staan haar verschillende mediaoptredens en symposia te wachten en zij zal de Denker des Vaderlands ondersteunen in de maand van de filosofie (april). Wij feliciteren Eva van harte met deze uitzonderlijke prestatie!