Vraag het een leerling

Chiraze Louhichi - klas III


Hai! Ik ben Chiraze en zit tegenwoordig in klas 3C. Buiten school vindt je mij onder andere natuurlijk huiswerk makend, maar met nog meer dan genoeg tijd om gewoon te doen waar ik zin in heb, wat dat dan ook mag zijn. Natuurlijk moest ik eerst even wennen, en ik denk dat iedereen dat had, jij dus ook, maar daar wordt je heel goed mee geholpen, dus dat komt wel goed. Dan nog is het altijd positief om ergens voorbereid mee te beginnen, dus mocht je nu al wat vragen hebben, beantwoord ik ze graag voor je.
Misschien tot volgend jaar,

Chiraze

Mail je vraag naar: chiraze@haganum.nl

Ebele Stroop - klas III

Mijn naam is Ebele Stroop en ondertussen zit ik alweer in de derde klas van het Haganum. Natuurlijk moet je hard werken, maar daarnaast heb je nog genoeg tijd om andere dingen te doen. Toen ik net op het Haganum kwam, moest ik erg wennen aan de overgang naar de middelbare school. Maar gelukkig word je goed begeleid door je mentor met het plannen van je huiswerk en dat soort zaken. Als je graag uitgedaagd wil worden, is Haganum zeker een school voor jou! Heb je nog vragen over het Haganum, dan beantwoord ik deze graag.

Hopelijk tot snel,
Ebele Stroop

Mail je vraag naar: Ebele@haganum.nl

Wes de Kok - klas IV


Hallo hopelijk toekomstige leerlingen van het Haganum,

Mijn naam is Wes de Kok en ik zit in klas 4e. Ik zit nu al vier jaar met ontzettend veel plezier op het Haganum. Ik hoop dat jullie ook voor het Haganum kiezen want het is echt een geweldige school, je wordt geaccepteerd zoals je bent en er zijn ook leuke buitenschoolse activiteiten, zoals de Haganummusical, het orkest en het Haganumfestival. Kortom, het Haganum is een fijne school waar je je thuis voelt. Mijn lievelingsvakken zijn biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde maar ook de andere vakken zijn zeker niet saai. Naast de gewone lessen ben ik ook lid van de leerlingenraad, ik leid ook altijd mensen rond op de open dag en ik help op vrijdagmiddag ook in het Bètalab, een speciaal lab waar onder andere biologie-, natuurkunde- en scheikundeproeven worden gedaan, dit heet het Museum Anatomicum Haganum en ik ben hier ook voorzitter van. Buiten school ben ik uiteraard bezig met mijn huiswerk maar daarnaast heb ik ook genoeg tijd voor mijn vrienden en mijn hobby’s, zoals lezen, muziek luisteren, gamen en hardlopen. De middelbare school is natuurlijk anders dan de basisschool maar naar mijn ervaring word je in de eerste klas goed begeleid in bijvoorbeeld het maken van huiswerk en leraren willen je ook altijd iets nog een keer uitleggen.
Tot op het Haganum of via de mail,

Wes

Mail je vraag naar wes@haganum.nl

Rebecca Baruch - klas VI

Heyy,

Ik ben Rebecca en zit in de zesde klas. Ik heb allebei de klassieke talen (Grieks en Latijn), wiskunde D, filosofie en Duits met een N&T pakket. Ik zit ook in de leerlingenraad en de theatertechniekclub. Buiten school zit ik in het bestuur van mijn jeugdbeweging. Dit neemt best veel tijd in beslag, maar het lukt goed om het te combineren. Ik zit nu al zes jaar in de commissie voorlichting dus als je een vraag hebt, zal ik hem zo goed mogelijk beantwoorden!

Groetjes,

Rebecca


Mail je vraag naar Rebecca@haganum.nl

Stijn Verbeek - klas V

Mijn naam is Stijn en ik zit op dit moment in 5d op het Haganum (logisch). Mijn lievelingsvakken op school zijn economie en geschiedenis en ik woon in Den Haag op gelukkig maar 15 minuten fietsen van school (wat nog best lang kan zijn als het regent). Ik had in groep 8 veel vragen over het hoe en wat op de middelbare school en nu ik de antwoorden heb, wil ik die graag met jullie delen. Buitenschools ben ik een fanatiek voetballer, tennisser en tafeltennisser, maar ik lees (en game) ook graag, met name fantasy. Heb je nog vragen of twijfel je nog ergens over, laat het me weten en ik help je zo snel mogelijk.

Stijn

Mail je vraag naar stijn@haganum.nl

Bas Flipse - klas VI

Hey groepachter,
Ik ben Bas en zit in de zesde, het laatste jaar dus. De afgelopen vijf jaar vond ik leuk vooral door de fijne sfeer die hier op school hangt. Ik raad iedereen dus ook aan naar de Open Dag te komen, dan zie je hoe het hier op school echt is!
Buiten school heb ik altijd gesport en andere dingen gedaan zoals geholpen met de culturele avond.
Als je vragen hebt, hoor ik die graag!

Bas Flipse

Mail je vraag naar Bas@haganum.nl

Jilani Aliradja - klas II


Hallo 8ste groeper,

Mijn naam is Jilani Aliradja. Ik zit nu in klas 2a van het gymnasium Haganum. Mijn hobby is: kickboksen en op school zit ik ook nog in de commissie voorlichting.
Je zit nu waarschijnlijk in een heel spannende periode. Bijna naar de middelbare school. Dat betekent: nieuwe mensen, een nieuwe start en natuurlijk ook wat meer huiswerk :p. Het is natuurlijk altijd even wennen als je aan iets nieuws begint, zeker als je naar de middelbare school gaat, maar binnen een paar weken lijkt het alsof je nooit ergens anders op school hebt gezeten. Ik sta ervoor open om mijn ervaringen met het Haganum samen met jullie te delen, dus als jullie een vraag hebben kunnen jullie mij altijd mailen.
Ik hoop jullie natuurlijk volgend jaar allemaal op het Haganum te zien !

met vriendelijke groet,
Jilani Aliradja

Mail je vraag naar Jilani@haganum.nl

Ynez Lin - klas II


Hoi,

Ik ben Ynez en zit in klas 2B van het Haganum. Als mensen de naam Gymnasium Haganum horen, denken ze gelijk al aan een strenge school met veel regels. Er is een kans dat jij dat nu ook denkt, maar hoe is het echt om op deze school te zitten? Nou, als je denkt dat het Haganum inderdaad een school is met superveel huiswerk en regels, dan zit je fout!
Als ik thuiskom heb ik ook een aantal dingen om te doen, misschien is dat bij jou een sport of bespeel je een instrument. Geen zorgen het is niet nodig om nog tot laat op te blijven omdat je je huiswerk nog niet af hebt. Even een uurtje of twee hard doorwerken en het huiswerk is geen probleem meer. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de sfeer op school leuk is en dat de lessen goed zijn. Ikzelf vind allevakken wel leuk, maar de vakken die echt uitspringen zijn ak, bio en de klassieke talen. De docenten zijn over het algemeen aardig (behalve als je iets hebt gedaan wat echt niet mag) en kunnen goed uitleggen.
Ook heeft het Haganum een aantal superleuke dingen als de HagaMUN, onze eigen schoolmusical en zelfs een schoolorkest!
Wil je nog wat meer weten over deze school? Dan kan je het me gerust vragen. Hopelijk tot bij de Open Dag.

Groetjes
Ynez

Mail je vraag naar: ynez@haganum.nl