Bandrepetitie 3-11-17

Op 3 december was de eerste officiële bandrepetitie van de musical. Deze band zal tijdens de voorstellingen in februari live de muziek verzorgen. Wij hebben Otto Kaaij, de Musical Director en Band director, snel tussendoor wat vragen kunnen stellen ondanks zijn drukke programma.
Volgens Otto is het verhaal dit keer vrij simpel, maar dat neemt niks weg van  de productie. Hierdoor is er volgens hem juist meer ruimte voor humor en wordt de musical grappiger en leuker.
“Qua verhaal minder ambitieus, maar daardoor wel qua alle andere dingen vet leuk,” aldus Otto zelf.
De musical is altijd al toegankelijk geweest voor iedereen, maar omdat het een schoolproductie is lijkt het misschien minder aantrekkelijk voor mensen zonder connectie met het Haganum om te komen. Haganum producties zijn echter uniek, omdat ze zo groot, ambitieus en goed zijn. De Haganum musicals zijn volgens Otto van een bijzonder hoog niveau, hoewel ze natuurlijk wel schoolproducties blijven, wat de prestatie erg bijzonder maakt als de voorstelling er eenmaal is. Er is natuurlijk een reden voor het feit dat het Haganum twee avonden in het Zuiderstrandtheater komt te staan. Over de samenwerking met Piet zegt Otto dat, omdat hij zo briljant is, hij vaak een stabiel en vast idee in zijn hoofd heeft en dat het vaak moeilijk is daar nog iets tegenin te brengen. Maar vanwege die briljantie en zijn enthousiasme trekt hij makkelijk de hele school mee en ontstaat er een geweldige sfeer op het podium en daarbuiten die niemand van het Haganum durft te missen. Otto stelt mede dat hij veel vrijheid krijgt in de taken die hij heeft. De band is zo goed dat Otto nauwelijks hoeft te dirigeren, alles gaat vanzelf. Hij prijst Jonah Meijer in het bijzonder.
“Jonah is echt een god.” Otto arrangeert de muziek, Piet schrijft de gehele musical en Jonah doet alle taken die niemand wil en houdt alles bij elkaar.
Dit was pas de eerste bandrepetitie van de musical, maar alles lijkt heel snel de goede kant op te gaan en er staat ons naast een mooie musical zeker prachtige muziek te wachten in februari.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *