Sport/gezonde school

sport

1617-zomaar-foto-noo-feb17

 

Hakobaltoernooi

170220-sport-hakobal-toernooi-3170220-sport-hakobal-toernooi 170220-sport-hakobal-toernooi-2-jpg

De sportraad heeft zowel voor de onderbouw als de bovenbouw een hakobaltoernooi georganiseerd.

De leerlingen waren erg fanatiek en enthousiast, ook bleven ze sportief spelen. Het was een groot succes met een mooie opkomst!

Het winnende team onderbouw was: Govert & Co
Het winnende team bovenbouw was: Go woef

Teambuilding 2sur5 klas 3

1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-1 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-2 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-3 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-4 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-5 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-6 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-8

161104-7-days

Gezonde school

Wij zijn een gezonde school. Dat blijkt uit het kantineaanbod en uit de voorlichtingslessen van de GGD in klas 1 en 2.

 

 

IMG_3160

Sportraad

De Sportraad is een groep van acht sportieve leerlingen uit klas drie en hoger. Zij hebben de taak om een aantal keer in het jaar een toernooi te organiseren. Dit zijn jaarlijks verschillende toernooien, zoals bijvoorbeeld een voetbal-, hakobal-, basketbal- en tafeltennistoernooi, een uitje naar het Tikibad en een clinic golfsurfen. De keuze van de sporten is aan de Sportraad zelf. Binnen de Sportraad heeft elk lid zijn eigen taak om er voor te zorgen dat alle activiteiten goed geregeld worden. Een van de oudere leden is de voorzitter die er voor zorgt dat de Sportraad om de zoveel tijd even bij elkaar komt om te vergaderen over de activiteiten de ze wil organiseren. Een van de gymdocenten ondersteunt de Sportraad hierin. Naast het organiseren van de verschillende toernooien helpt de Sportraad de gymdocenten bij de sportmiddagen door als scheidsrechter op te treden.

Sportmiddagen

Voor alle leerjaren wordt er ieder jaar een sportmiddag georganiseerd. Tijdens een sportmiddag spelen de leerlingen van een leerjaar onderling een toernooi. Om de leerlingen goed voor te bereiden op het toernooi, wordt er in de gymlessen voorafgaand aan het toernooi extra aandacht besteed aan de betreffende sport.
De sportmiddagen zijn een doeltreffende en leuke manier om de geleerde vaardigheden toe te passen in een wedstrijdvorm. Iedere sportmiddag is altijd weer een groot succes!

gymles IMG_3157 bewerkt
Sportoriëntatie klas VI

In klas VI heeft de sectie L.O. een sport oriëntatieprogramma ontwikkeld voor de leerlingen. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen in hun laatste jaar kennis kunnen maken met sporten, die buiten het aanbod van de reguliere gymlessen vallen.
Het programma bestaat uit verschillende uitdagende activiteiten. Bij veel van deze activiteiten leren de leerlingen hun grenzen verleggen en gaan ze vaak net een stapje verder dan ze gewend zijn. Bij de klimlessen worden de leerlingen bijvoorbeeld uitgedaagd, om hun angsten te overwinnen en tegelijkertijd op elkaar te vertrouwen. Bij de boks-lessen leren de leerlingen niet alleen de juiste technieken, maar ook om niet op te geven terwijl de vermoeidheid toeslaat. Bij de fitnesslessen in de sportschool maken de leerlingen kennis met verschillende onderdelen van fitness. Hier leren ze op een verantwoorde manier aan hun lichaam te werken. Zo heeft iedere activiteit zijn eigen uitdaging.
De leerlingen kiezen 3 verschillende activiteiten uit onderstaand aanbod:

• Golfsurfen
• Powerkiten
• Squash
• Dans
• Klimmen
• Boksen
• Fitness

klimmen

 

Zaalvoetbaltoernooi

161206-zaalvoetbaltoernooi-winnende-team

Nationale Shell-hockeytoernooi

Het Haganum doet ook in 2017 weer mee aan het Shell-hockeytoernooi met de onderbouwklassen.

damesteam Shell-hockeytoernooi 2015
damesteam Shell-hockeytoernooi